Produksjoner

Arthur og den forsvunne sangen

Våre femåringer likte forestillingen godt. Fortellingen var godt fortalt med mange spennende momenter som fanget barnas oppmerksomhet. Det var et godt samspill mellom forteller og musiker. Det var positivt at barna fikk se en harpe på nært hold. Vet ikke om de har sett et slikt instrument før.
— Marit Gjøen, Majorstuen barnehage

Idè, manus og forteller: Mai- Britt Wagnild
Komponist og musiker: Marthe Belsvik Stavrum
Regi: Marit Grytnes Dullaert
Produksjonsår: 2015 (spilles på forespørsel)
Samarbeidspartnere: Ringve Museum, Fond for utøvende Kunstnere, Trondheim Kommune og Barnehagesekken i Trondheim

Et gammelt loft og en liten gullboks fylt med eventyr. Barna dras inn i en magisk verden. Her får de møte Arthur som bor sammen med den slemme stemoren sin. Arthur tror at han aldri vil få lov til å leke og ha det gøy, men så møter han den gamle damen som gir ham en magisk gave. Samme kveld banker det en liten gullfugl på vinduet hans og forteller at den snille gamle damen har blitt kidnappet. Arthur bestemmer seg for å hjelpe ham og sammen sniker de seg ut i den mørke natten.

Barna blir en del av ”redningsmannskapet” og er med på å knekke koden som redder den gamle damen fra de tre slemme røverne.

Forestillinga blir formidlet ved bruk av stemmen, harpe og fløyte og handler om å samarbeide.

Målgruppe: ca 3 – 6 år
Varighet: ca 28 min
Maks 2 forestillinger pr dag
Rom: puter/matter på gulv og mulighet for lufting.
Teknisk behov: akustisk i forestillinger for grupper inntil 40 barn. For større lokaler må arrangøren ta høyde for mikrofoner for harpe, fløyte og stemme (mygg).
Utøverne har base i Trondheim og Selbu, men er mobile.

 
 
Ved hjelp av enkle og effektive virkemidler, stemningsfull harpemusikk og interaktive grep tas barna med på en reise inn i eventyrenes verden. Her får de høre om den lille gutten Arthur som sammen med vennene sine må redde en snill, gammel dame. Forestillingen varer i 30 minutter, og treffermålgruppa godt. Ringve Musikkmuseum er godt fornøyd med samarbeidet, og anbefaler med glede forestillingen til andre aktører.
— Lars Erik Brustad Melhus, Museumspedagog ved Ringve Musikkmuseum

Ønsker du å få satt opp produksjonen hos din virksomhet?